Фото: lavra.ua

Представники УПЦ МП не пускають комісію Мінкульту до ще одного приміщення Лаври, — Ткаченко

На території Києво-Печерської Лаври є ще одне приміщення, яке належить заповіднику. Міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко зауважив, що представники Української православної церкви Московського патріархату не пускають до нього спецкомісію Мінкульту.

Про це він сказав в ефірі телемарафону 18 квітня. Доступ до приміщення, за словами Ткаченка, блокують люди, які "мабуть, там випадково опинилися".

"Але надалі, я сподіваюся, що доступ вдасться отримати", — висловив сподівання міністр.

На питання, як діятиме комісія, аби потрапити у заблоковане приміщення, Ткаченко пояснив: "Ми сьогодні зранку буквально спілкувалися з членами комісії. Там вже призначили нового директора. Очевидно, що до цього корпусу викликатимуть поліцію, адже він, безперечно, належить заповіднику. Правоохоронці з'ясовуватимуть обставити з приводу того, що це за люди, які вони мають паспорти, тому що в цьому приміщенні начебто є служба по зв'язку УПЦ МП зі Збройними силами України. От ми хочемо сьогодні перевірити, яка там співпраця налагоджена".

Стосовно подальшої роботи комісії Мінкульту Ткаченко запевнив, що відомство координуватиме свої дії у законний спосіб і з поліцією. 

Нагадаємо, представники УПЦ МП досі ігнорують рішення Мінкульту і не залишили територію Києво-Печерської Лаври. Ченці й віряни намагаються блокувати роботу ревізійної комісії.

Господарський суд Києва відхилив позов УПЦ МП до заповідника "Києво-Печерська лавра" про визнання недійсним припинення договору оренди.

30 березня митрополит УПЦ МП Павло (Паша "Мерседес") погрожував президентові Володимирові Зеленському. Він і надалі не хоче виїжджати з Києво-Печерської Лаври.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.04.2023 11:33