Фото: Укрінформ

Позов УПЦ МП щодо виселення з Києво-Печерської лаври: суд ухвалив рішення

Господарський суд Києва відхилив позов УПЦ МП до заповідника "Києво-Печерська лавра" про визнання недійсним припинення договору оренди.  

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

Зазначається, що представники Української православної церкви Московського патріархату звернулись до Господарського суду, бо не хотіли покидати територію Києво-Печерської Лаври

"Суд відмовив у забезпеченні позову по справі №910/4552/23 від УПЦ до Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" про визнання недійсним правочину щодо односторонньої відмови договору, застосування наслідків недійсності розірвання Договору № 2 від 19 липня 2013 року про безоплатне користування релігійною організацією культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП Павло ("Паша Мерседес") погрожує президентові Володимирові Зеленському. Він і надалі не хоче виїжджати з Києво-Печерської Лаври.

29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату були повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

Водночас митрополит Павло запевнив вірян, що проводитиме службу в Києво-Печерській Лаврі й завтра, 30 березня.

Представники УПЦ МП, яких виселяють з Києво-Печерської Лаври, звернулися до Господарського суду. У Міністерстві культури та інформаційної політики переконані, що це не дає ченцям права залишатись на території Лаври.

Відомо, що 28 березня Синод Православної Церкви України схвалив рішення утворити релігійну організацію у Почаївській лаврі. Якщо держава розірве оренду з Московською церквою, то тоді ця парафія зможе проводити службу в монастирі.

Також повідомлялось, що Митрополит Епіфаній призначив виконувачем обов’язків намісника Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври. Ним став член Духовного собору архімандрит Авраамій (Лотиш).

Нагадаємо, Міністерство культури та інформаційної політики подало заяву до поліції через те, що представники УПЦ МП блокували роботу комісії на території Києво-Печерської Лаври.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 30.03.2023 19:34