Фото з особистого архіву Соломії Бобровської

Як "поховати" УПЦ МП в Україні: Соломія Бобровська назвала єдине законодавче рішення

Обмеження функціонування в Україні Московського патріархату — позитивна тенденція. Однак у державі повинне бути з приводу цього єдине законодавче рішення — пряма заборона російської терористичної релігійної організації під назвою РПЦ. У парламенті вже напрацьовано кілька законопроектів.

Про це в інтерв'ю TrueUA розповіла народна депутатка від фракції "Голос" Соломія Бобровська.

За її словами, СБУ точково відпрацьовує диверсійну роботу московського патріархату, у більшості випадків — доволі успішно.

"Такі моменти дуже сенситивні й, на жаль, дуже складні для СБУ і політичної волі. Зрештою має бути єдине законодавче рішення — пряма заборона російської терористичної релігійної організації під назвою РПЦ. Є декілька законопроектів з цього приводу. Всі вони вже пройшли комітет, але, на жаль, не потрапляють у порядок денний", — вважає Соломія Бобровська.

Народна депутатка зазначає, що на це чомусь немає політичної волі. Водночас вона додала, що не може не тішити те, що "вся ця московська братія поповнює наш обмінний фонд".

Нагадаємо, митрополит УПЦ МП Павло ("Паша Мерседес") погрожує президентові Володимирові Зеленському. Він і надалі не хоче виїжджати з Києво-Печерської Лаври.

29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату були повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень. Водночас митрополит Павло запевнив вірян, що проводитиме службу в Києво-Печерській Лаврі й 30 березня.

Представники УПЦ МП, яких виселяють з Києво-Печерської Лаври, звернулися до Господарського суду. У Міністерстві культури та інформаційної політики переконані, що це не дає ченцям права залишатись на території Лаври.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 30.03.2023 14:59