Фото: скріншот з відео

Представники УПЦ МП знову блокують роботу комісії Мінкульту: що відбувається у Києво-Печерській Лаврі (відео)

Представники УПЦ МП досі ігнорують рішення Мінкульту і не залишили територію Києво-Печерської Лаври. Ченці й віряни намагаються блокувати роботу ревізійної комісії.

Про це повідомляє "Радіо Свобода".

Комісія Міністерства культури ще вчора мала перевірити дві будівлі. Але представники УПЦ МП вже другий день блокують роботу з приймання-передачі держмайна у Києво-Печерській Лаврі. У п'ятницю, 31 березня, комісія була біля храму, проте пішла далі.

Прихильники УПЦ МП продовжують показову молитву.

Нагадаємо, Господарський суд Києва відхилив позов УПЦ МП до заповідника "Києво-Печерська лавра" про визнання недійсним припинення договору оренди.

30 березня митрополит УПЦ МП Павло ("Паша Мерседес") погрожував президентові Володимирові Зеленському. Він і надалі не хоче виїжджати з Києво-Печерської Лаври.

29 березня священники Української православної церкви Московського патріархату були повинні звільнити культові будівлі Києво-Печерської лаври та передати майно державі. Йдеться про будівлі на території Нижньої Лаври на вулицях Лаврська, 11 та Лаврська, 15. Попри це, священники зібрали людей на молебень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 31.03.2023 10:40