Фото: lavra.ua

Під час огляду Києво-Печерської лаври натрапили на цікаву знахідку (фото)

У Києво-Печерській лаврі продовжує працювати спеціальна комісія. Фахівці провели огляд, під час якого в одному з корпусів знайшли портрети російського імператора Миколи II та його дружини Аліси Гессенської.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики України Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі. Представниками Мінкульту було зафіксовано факти ігнорування протипожежних та санітарних норм.

"Лавра в користування УПЦ МП — це портрети російських імператорів (на фото — імператора Миколи II та його дружини Аліси Гессенської), які, напевне, "охороняли" Монастир. Все це вже не дивує", — розповів міністр.

Портрети російського імператора Миколи II та його дружини Аліси Гессенської. Фото: Telegram-канал Олександра Ткаченка

Портрети російського імператора Миколи II та його дружини Аліси Гессенської. Фото: Telegram-канал Олександра Ткаченка

Зазначається, що комісія провела огляд та опечатування трьох  приміщень: 70 (Резиденція Митрополита Онуфрія), 69, 71 та виявила повне ігнорування санітарних та протипожежних норм.

Нагадаємо, комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна заповідника "Києво-Печерська лавра" завершила свою роботу. Проте представники УПЦ МП не підписали необхідний акт.

Раніше спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської лаври, зафіксувала жахливий стан деяких приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.07.2023 17:52