Фото: Олександр Ткаченко

Представники УПЦ МП не підписали документи про передачу майна Києво-Печерської лаври

Комісія Міністерства культури та інформаційної політики з приймання-передачі державного майна Національного заповідника "Києво-Печерська лавра" завершила свою роботу. Проте представники УПЦ МП не підписали необхідний акт.

Про це повідомив міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко.

За його словами, після завершення роботи заповідник направив представникам московського патріархату Акт приймання-передачі державного майна, який вони мали підписати протягом трьох робочих днів з дня отримання. Також комісія МКІП надіслала вимогу стосовно передачі в розпорядження Заповідника ключів від замків та дверей до всіх 79-ти об’єктів державного майна, вказаних в Акті.

"Маємо констатувати, що термін завершився й УПЦ досі цього не зробила. Це та всі інші перешкоди будуть долучені до судової справи. Звіт Комісії МКІП із приймання-передачі майна та вимоги заповідника будуть доказами численних порушень, допущених УПЦ, а також вчинення представниками УПЦ перешкод у користуванні майном заповідника у судовому засіданні", — зазначив Ткаченко. 

Нагадаємо, раніше спеціальна комісія Мінкульту, яка працює на території Києво-Печерської лаври, зафіксувала жахливий стан деяких приміщень святині. Один із корпусів опечатали, слідчі почали проводити процесуальні дії. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 13.06.2023 11:45