Фото: religionpravda.com.ua

Три релігійні громади на Херсонщині перейшли до ПЦУ

У Херсонській області три релігійні об'єднання ухвалили рішення про перехід з Української православної церкви Московського патріархату до Православної церкви України.

Про це інформує Херсонська обласна військова адміністрація.

"Віряни Херсонщини обирають Православну церкву України", — йдеться у повідомленні.

Як зазначається, вже три релігійні об’єднання ухвалили рішення перейти з Української Православної церкви до ПЦУ.

Такий крок зробили: релігійна громада Святої Трійці, що в Осокорівці, релігійна громада Іоана Предтечі, що у Миролюбівці, релігійна громада Різдва-Богородична, що в Антонівці.

Відомо, що на початку червня церква Різдва Богородиці у смт Антонівка на Херсонщині перша проголосувала за приєднання до Православної церкви України. Пізніше ця церковна громада отримала Указ від митрополита Епіфанія про приєднання до ПЦУ.

Нагадаємо, у середині липня у місті Сміла Черкаської області всі парафії зробили свій вибір на користь Православної церкви України, відмовившись від Московського патріархату. Таким чином Сміла стала першим місто в України, де не поодинокі парафії, а всі п’ять разом перейшли до ПЦУ.

13 липня депутати Запорізької міськради проголосували за припинення взаємовідносин територіальної громади з УПЦ МП. Також депутати міської ради закликали священнослужителів та парафіян УПЦ МП вийти з лав цієї церкви та сісти за стіл перемовин з Православною церквою України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.08.2023 04:14