НАБУ та САП затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні

02 СЕРПНЯ 2017 12:45

Співробітники НАБУ та САП затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень,  зловживання особами службовим становищем, внаслідок чого інтересам держави завдано збитків в особливо великих розмірах. Про це повідомляє TrueUA з посиланням на сайт НАБУ.

«Детективи Національного антикорупційного бюро України під процесуальним керівництвом прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали головного лікаря Запорізької обласної лікарні (КУ «Запорізька обласна лікарня» Запорізької обласної ради). Посадовця затримано за підозрою у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.2 ст.364 («Зловживання владою або службовим становищем»); ч.3 ст.27, ч.2 ст.28, ч.1 ст.366 («Службове підроблення») Кримінального кодексу України», – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що за версією слідства, затриманий у змові з іншими службовими особами лікарні та ТОВ у 2012 році організував проведення незаконної процедури закупівлі автомобілів швидкої медичної допомоги за рахунок субвенції з державного бюджету (бюджетна програма «Субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам на придбання медичного автотранспорту та обладнання для закладів охорони здоров’я»). В результаті для потреб очолюваного ним комунального медичного закладу за бюджетні кошти було придбано 26 одиниць легкових спеціальних (санітарних) автомобілів, комплектація та технічні параметри яких не відповідали вимогам стандартів України, і експлуатація яких за прямим призначенням була неможливою.

Також, за версією слідства, внаслідок цих дій державі було завдано збитків на загальну суму 13 мільйонів гривень.

Події, 02.08.2017 12:45