Фото: КНУКІМ

НАБУ завершило розслідування щодо "відмивання" коштів на кіностудії Довженка: кого судитимуть

Правоохоронці завершили розслідування за підозрою колишнього директора та головного інженера Національної кіностудії художніх фільмів імені Олександра Довженка. Їх обвинувачують у розкраданні понад 4,4 млн грн.

Про це повідомили в прес-службі НАБУ.

За даними слідства, у листопаді 2018 року ДП "Кіностудія ім. О. Довженка" оголосила відкриті торги із закупівлі телевізійного та аудіовізуального обладнання. Однак, перед цим тодішній гендиректор компанії домовився з головним інженером держпідприємства про певні махінації. У результаті перемогу в торгах отримала компанія, із якою уклали договір, що не передбачав санкцій за порушення термінів постачання обладнання.

За умовами торгів, обладнання кіностудії мали поставити до кінця 2018 року. Але держпідприємство вже ж сплатило кошти приватній компанії за обладнання, яке не одержало. Фактичне постачання відбулося лише у квітні 2019 року, проте не в повному обсязі.

Вартість непоставленого та оплаченого обладнання становить понад 4,4 млн грн. Заволодіння цими коштами й інкримінують підозрюваним.

Про підозру особам повідомили у вересні 2022 року. У вівторок, 14 березня 2023 року, колишньому гендиректору приватної компанії змінили повідомлення про підозру, додатково інкримінувавши легалізацію коштів.

Нагадаємо, на Київщині повідомили про підозру директору приватної компанії, який організував постачання бронежилетів неналежної якості до однієї з військових частин Закарпатської області. Його звинувачують у привласненні бюджетних коштів на загальну суму майже 6 млн грн. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 15.03.2023 15:03