Фото ілюстративне з відкритих джерел

Нацбанк посилить прозорість операцій з переказу коштів готівкою, але для громадян нічого не зміниться

У готівкових чи безготівкових розрахунках для громадян України нічого не змінюється. Вони, як і раніше можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари.

Про це повідомила прес-служба Національного банку України.

"У соціальних мережах поширюється невірогідна інформація, що громадяни не зможуть робити перекази чи платити готівкою за послуги чи товари ФОПів та інших юридичних осіб", — йдеться в повідомленні.

Однак у Нацбанку України запевнили, що це не так. Національний банк лише запропонував посилити прозорість операцій з переказу коштів готівкою.

"Мова йде про те, що готівкові кошти, переказані громадянами на користь ФОП / юридичних осіб, повинні бути обов’язково зараховані надавачами платіжних послуг на рахунки останніх (за номером IBAN) у безготівковій формі", — пояснили українські банкіри.

Тобто, наголосили в Національному банку України, для громадян нічого не змінюється: вони, як і раніше можуть обирати зручний для них вид переказу та розрахунку за послуги чи товари ФОПів та інших юридичних осіб — готівкою чи безготівково.

Нагадаємо, що Національний банк України минулої п’ятниці знижував курс долара другий день поспіль. Після вихідних гривня зміцниться на дві копійки. На понеділок, 25 березня, регулятор встановив офіційний курс долара на рівні 38,90 гривні за один долар. Офіційний курс станом на п'ятницю становив 39,92 гривні за один долар. На готівковому ринку курс впав на 15 копійок — 39,05 гривні за долар.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 24.03.2024 14:18