Фото: сайт УАФ

Начальник Харківської ОВА отримав футбольну посаду

У п'ятницю, 10 листопада, у Харкові відбулася п'ята позачергова конференція Харківської обласної асоціації футболу (ХОАФ). На ній обрали нового голову асоціації — Олега Синєгубова.

Про це йдеться на сайті Української асоціації футболу.

Оскільки термін дії повноважень попереднього керівництва ХОАФ закінчився, на конференції обрали нового голову асоціації. На пропозицію постійних членів асоціації делегати одноголосно підтримали обрання на посаду голови Харківської обласної асоціації футболу Олега Синєгубова.

"Планую особисто звернути увагу на дитячо-юнацький футбол, його перспективи розвитку в умовах сьогодення. І все ж головним у роботі бачу забезпечення безпечного дозвілля та спортивних заходів для наших громадян", — заявив Синєгубов після призначення.

Справа колишнього очільника УАФ Андрія Павелка

Влітку 2018 року НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). У грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

У листопаді 2022 року Печерський суд обрав президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю внесення 9 мільйонів 880 тисяч гривень застави. Заставу за Павелка одразу внесли.

У лютому 2023 року Українська асоціація футболу повідомила, що прокуратура подала до суду клопотання про відсторонення за посади Павелка на два місяці. Також суд продовжив строки слідства у справі голови УАФ до 23 листопада 2023 року. 

Нагадаємо, 16 червня суд змінив запобіжний захід президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку і арештував його на 60 діб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 11.11.2023 20:20