Скріншот

Президента УАФ Павелка арештували на 60 діб: у чому його звинувачують

Шевченківський районний суд міста Львова у п'ятницю, 16 червня, обрав запобіжний захід президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку. Суд відправив його до СІЗО на 60 діб.

Про це повідомляє FootballHub.

Зазначається, що відбувся суд щодо справи розкрадання коштів на будівництві заводу з виготовлення штучної трави для футбольних полів. Під час засідання суддя задовольнила клопотання прокурора про зміну запобіжного заходу Павелку.

Андрій Павелко перебуватиме під вартою до 14 серпня включно. Ухвала судді підлягає негайному виконанню. Застава у розмірі 9,88 млн гривень, яку за Павелка у листопаді 2022-го року внесла компанія УАФ Маркетинг, перераховується на користь держави.

Варто зазначити, що 47-річний Павелко є президентом Української асоціації футболу із 6 березня 2015 року.

У чому звинувачують Павелка

Влітку 2018 року НАБУ порушило провадження щодо ймовірних зловживань на будівництві футбольних полів зі штучним покриттям. Попередня кваліфікація провадження — ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання службовим становищем, вчинений групою осіб). У грудні 2021 року Спеціалізована антикорупційна прокуратура віддала цю справу розслідувати слідчим Національної поліції.

У листопаді 2022 року Печерський суд обрав президенту Української асоціації футболу Андрію Павелку, якого підозрюють у розкраданні та легалізації коштів, виділених на будівництво футбольних полів зі штучним покриттям, запобіжний захід у вигляді арешту на 2 місяці з можливістю внесення 9 мільйонів 880 тисяч гривень застави. Заставу за Павелка одразу внесли.

У лютому 2023 року Українська асоціація футболу повідомила, що прокуратура подала до суду клопотання про відсторонення за посади Павелка на два місяці.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук народного депутата Сергія Шахова, якого звинуватили в неправдивому декларуванні. Він уникає судових засідань.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 16.06.2023 11:21