Фото: Facebook Сергій Шахов

ВАКС оголосив в розшук нардепа, який "забув" задекларувати майно дружини

Вищий антикорупційний суд оголосив у розшук народного депутата Сергія Шахова, якого звинуватили в недостовірному декларуванні. Він уникає судових засідань.

Таке рішення 31 березня ухвалив ВАКС за клопотанням прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

САП звинувачує нардепа Сергія Шахова у недостовірному декларуванні. Він у декларації за 2020 рік не вказав двоповерховий будинок у селі Романків Обухівського району під Києвом, свою громадянську дружину Інну Журбу разом із її активами.

Шахов упродовж семи місяців так і не з’явився в суд і не надав жодних належним чином затверджених документів, які б підтверджували, що не може прибути в засідання. Він нібито з "20 лютого продовжує перебувати на лікуванні у місті Бішкек". Але документів, які б підвереджували перетин кордону з Киргизькою республікою, адвокат не надала.

"Клопотання прокурора — задовольнити. Обвинуваченого Шахова Сергія Володимировича оголосити у розшук. Організацію виконання постанови доручити прокурорам Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Зупинити судове провадження за обвинуваченим Шаховом до його розшуку", — йдеться у рішенні.

На громадянську дружину нардепа Інну Журбу записано маєток у котеджному містечку Київської області "Сонячна долина" площею понад 600 квадратних метрів. Також співмешканка політика має в цьому місті ще один великий котедж площею 1330 квадратних метрів. Також має 27 земельних ділянок у Київській області загальною площею майже 113 гектарів. У травні 2020 року стала власницею 8 квартир та 8 паркомісць в елітній багатоповерхівці на Печерську. Крім того, у дружини Шахова 60% статутного капіталу компанії з управління нерухомим майном у столиці — "Центр да Вінчі". У власності цієї фірми перебуває понад половина будівлі у центрі Києва, неподалік посольств Франції, Італії та Словаччини. А ще — майже три десятки паркомісць у цьому будинку.

Нагадаємо, Вищий антикорупційний суд виніс вирок народній депутатці Ірині Констанкевич. Суд заборонив нардепці обіймати окремі посади.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Політика, 31.03.2023 11:42