Фото: Facebook/Андрій Павелко

Суд відсторонив президента УАФ Павелка від посади на місяць: деталі справи

У п’ятницю, 17 лютого, Печерський райсуд Києва відсторонив від посади президента Української асоціації футболу. Андрій Павелко фігурує у справі про ймовірну корупцію під час будівництва футбольних полів.

Про це повідомив журналіст Костянтин Андріюк.

Зазначимо, що в листопаді 2022-го Павелка вже арештовували на два місяці. Однак тоді за нього внесли заставу в розмірі 9,88 мільйона гривень.

Сам президент УАФ вважає звинувачення проти себе "безперспективними та штучними".

В Асоціації футболу зазначили, що рішення суду не матиме практичного значення. Мовляв, Павелко залишиться на посаді щонайменше до закінчення розгляду апеляції, яку вже спрямували до судової інстанції.

Водночас, на думку представників Асоціації, рішення щодо Павелка має дискримінаційний характер та порушує статути УЄФА та ФІФА.

"Це рішення є абсолютно необґрунтованим та грубо суперечить статутам УЄФА та ФІФА, які безапеляційно забороняють втручання місцевих судів у роботу національних футбольних організацій", — зазначили в УАФ.

В Асоціації також називають рішення суду "незаконним та юридично безпідставним".

"Поява цього незаконного та юридично безпідставного рішення Печерського суду є чітким підтвердженням того факту, що тиск на керівництво Асоціації через підконтрольні правоохоронні органи здійснюється окремими особами штучно в інтересах, зокрема, "країни 404", яка прагне позбавити Україну представництва в УЄФА", — наголосили в УАФ.

Нагадаємо, раніше з'явилась офіційна позиція  ФК "Минай" стосовно бійки з російськими футболістами з ФК "Шинник" у Туреччині. Причиною сутички стала ганебна поведінка футболістів російської команди стосовно працівниці готелю та провокаційні вигуки у бік закарпатців.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 17.02.2023 21:08