Фото: dou.ua

НАУ вперше очолила жінка: що відомо про Ксенію Семенову

Із середи, 10 квітня, Національний авіаційний університет очолює Ксенія Семенова. Це перший в історії НАУ випадок, коли заклад очолює жінка. 

Про це повідомив голова наглядової ради університету Петро Чернишов, пише Forbes. 

Ксенія Семенова — випускниця та викладачка НАУ, також вона є депутаткою Київської міської ради від партії "Слуга народу". 

До неї посаду в. о. ректора НАУ обіймав Володимир Шульга. З вівторка, 9 квітня, він завершив роботу в університеті та очолюватиме інший вищий навчальний заклад. 

"Це перший випадок в історії НАУ, коли університет очолила жінка. У травні цього року наглядова рада НАУ планує оголосити конкурс на посаду ректора університету, який триватиме 3–4 місяці", — заявив Чернишов.

У Forbes додають, що торік, 13 жовтня, Кабінет міністрів підтримав рішення, яке запропонувало Міністерство освіти й науки. Йдеться про реорганізацію НАУ, яка передбачає розділ установи на два заклади вищої освіти, а саме на Державний університет "Київський авіаційний інститут" та Українську державну льотну академію у Кропивницькому. 

Що відомо про Ксенію Семенову

Згідно з даними руху "Чесно", нова ректорка НАУ народилася у 1990 році у місті Кривий Ріг. У 2013 році Семенова закінчила виш за напрямом "Електронні пристрої та системи". Того ж року вона стала викладачкою в цьому університеті та, закінчивши аспірантуру, отримала ступінь кандидата наук.

До Київської міської ради дев'ятого скликання від партії "Слуга народу" вона була обрана 2020 року. З наступного, 2021-го, вона стала директоркою освітніх програм в бізнес-інкубаторі YEP.

2022 року Ксенія Семенова стала співзасновницею благодійного фонду "Солом'янські котики". Фонд спеціалізується на гуманітарному розмінуванні, організації пунктів незламності, тактичній медицині та постачає авто військовим.

Нагадаємо, раніше народний депутат від фракції "Слуга народу", голова парламентського комітету з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак повідомив, що скасування заочної форми навчання для бакалаврів і магістрів не буде 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.04.2024 04:30