Фото: 33 канал

Надовго не затримуються: ЗМІ назвали середню тривалість життя рашистів в Україні

Середня тривалість життя російського окупанта на фронті в Україні становить 60 днів, тобто всього два місяці. Після цього зв'язок із ним зникає.

Про це повідомили журналісти видання "Нова газета. Європа", які проаналізували 10 тисяч публікацій у групах VK про зниклих безвісти російських військових.

"60 днів — стільки, в середньому, солдати брали участь у війні до того, як перестали виходити на зв'язок. На пошуки йдуть місяці, а про долю як мінімум 85 військових їх родичам нічого невідомо навіть через півроку пошуків", — стверджують автори дослідження.

За даними журналістського розслідування, з початку повномасштабної війни в російській соціальній мережі VK опублікували оголошення про зникнення 1365 військовослужбовців. На думку журналістів, ця цифра є набагато більшою, оскільки не всі росіяни пишуть про таке в соцмережах.

Зазначається, що половина зниклих останній раз дзвонили близьким з Донецької та Луганської областей (640 військових). Ще 125 окупантів зникли в Харківській області під час наступу ЗСУ, а 63 — "загубилися" під час того, як тікали з Херсона. В інших випадках росіяни не знали, де були їхні родичі.

Проте Міноборони РФ заперечує втрати й не допомагає шукати вбитих. Через це росіяни не можуть ні отримати компенсацію, ні навіть поховати близьких.

Нагадаємо, українські захисники за минулу добу ліквідували ще 650 окупантів. Станом на 1 березня загальна кількість знищених російських загарбників на фронті в Україні становить 149890 осіб.

Додамо, начальник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявляв, що у Кремлі розділилися думки щодо того, чи треба продовжувати війну. Одностайності серед вищого керівництва РФ у цьому питанні немає.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.03.2023 11:37