Фото: ДБР

"Нагрів" державу на мільйон: посадовець Міноборони присвоїв кошти на будівництво військового об'єкту

Працівники Державного бюро розслідувань викрили посадовця квартирно-експлуатаційного управління, якого підозрюють у привласненні коштів. Гроші були призначені на будівництво військового об'єкту.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, посадовець уклав договір з приватним підприємством на будівництво водогону для військового об'єкту. Вартість робіт склала майже один мільйон гривень.

"Будівництво залишилось лише на папері, а гроші полковник та підприємець розділили між собою. Через такі махінації, бюджету завдано збитків на майже мільйон гривень", — йдеться у повідомленні.

Наразі екс-посадовцю квартирно-експлуатаційного управління слідчі повідомили про підозру у недбалому ставленні до військової служби (ч.3 ст. 425 КК України). За цей злочин чоловікові загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до семи років. Водночас керівника підприємства обвинувачують у зловживанні та службовому підробленні (ч. 2 ст. 364-1, ч. 2 ст. 366 КК України).

"Розслідування триває, встановлюються інші факти протиправної діяльності", — додали в ДБР.

Нагадаємо, раніше працівники ДБР повідомили про підозру командиру відділення на одному з суден Військово-морських сил України, який без хабаря не відпускав підлеглих на берег. За даними слідства, для того, щоб піти у законний вихідний з судна, підлеглі мали сплатити йому 10 тисяч гривень.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 22.07.2024 18:23