Фото: ілюстративне. Джерело: KTG North Korea Travel

Найманців КНДР росіяни доправляють на фронт вантажівками з цивільними номерами, — розвідка

Найманців з Північної Кореї росіяни везуть на фронт вантажівками з цивільними номерами. 

Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, згідно з даними розвідників, 27 жовтня 2024 року поліцейські держави-агресора Росії на трасі "Курськ — Вороніж" зупинили вантажівку КамАЗ з цивільними номерами, яка була завантажена північнокорейськими військовими. 

Зазначається, що у водія, який віз у причепі підкріплення з КНДР, не було бойового розпорядження. 

"У здобутому ГУР МО черговому радіоперехопленні штабісти 810-ї окремої бригади морської піхоти російської окупаційної армії, якій і призначалась північнокорейська підмога з КамАЗу, намагаються з’ясувати чи є в них на балансі зупинена вантажівка і чому в шофера немає належних паперів", — зауважили у ГУР.

До того ж розвідники оприлюднили й аудіозапис розмови рашистів.

Зауважимо, раніше видання The New York Times повідомило, що в Курську області перебазують приблизно п’ять тисяч солдатів із Північної Кореї. Не виключено, що це військові з підрозділу, який називають "елітним". Це може відбутися вже наступного тижня.

Нагадаємо, 25 жовтня Міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки. Заступник міністра у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 27.10.2024 18:35