Війська КНДР. Фото: KTG North Korea Travel

У МЗС Північної Кореї зробили заяву щодо відряджання своїх військ до Росії

Міністерство закордонних справ Північної Кореї вперше прокоментувало інформацію щодо направлення своїх військ до країни-агресорки Росії.

Про це повідомило інформаційне агентство KCNA.

Так, заступник міністра закордонних справ КНДР у справах Росії Кім Чон Гю назвав всі повідомлення про відряджання військ КНДР до Росії "чутками".

"Ми звернули увагу на чутки про направлення військ Корейської народної армії до Росії, якими світові ЗМІ формують громадську думку", — сказав він.

Отож посадовець спростував відправлення військ до РФ. Кім Чон Гю також зауважив, що МЗС не втручається у справи Міноборони.

"Якщо і є щось таке, про що говорять світові ЗМІ, то я думаю, що це буде акт, який би відповідав нормам міжнародного права. Очевидно, знайдуться сили, які захочуть описати його як незаконний, я думаю", — додав чиновник.

Раніше розвідка Південної Кореї повідомляла, що Північна Корея відправила до Росії три тисячі військових для підтримки окупантів на війні проти України, а також намагається ізолювати сім'ї відібраних солдатів в певному місці, щоб інформація не поширювалася.

Пізніше інформацію про кілька тисяч північнокорейських військових у Росії підтвердив Білий дім, а також заявив, що військові КНДР, у разі участі у війні проти України, стануть законними цілями так само, як і російські.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що Північна Корея надала Росії свої війська через фінансову вигоду. Зокрема, українська розвідка й раніше фіксувала присутність військових цієї країни на окупованих територіях. За його словами, Північна Корея є дуже бідною країною.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.10.2024 21:52