Фото ілюстративне. Джерело: ОК "Північ"

Наймасованіша атака "шахедами": Повітряні сили назвали кількість збитих дронів цієї ночі

У ніч на суботу, 25 листопада, рашисти масовано атакували Україну "шахедами". Майже усі ворожі дрони були скеровані на столицю та Київську область. У частині областей працювала протиповітряна оборона.

Ворог випустив по Україні рекордну кількість ударних БпЛА, повідомив командувач Повітряних сил Збройних сил України Микола Олещук.

Так, за його словами, усього було запущено близько 75 "шахедів". 71 дрон знищила протиповітряна оборона. Крім цього, вночі було збито керовану авіаційну ракету Х-59.

"Дякую усім за захист цієї ночі! Особливо хочу відзначити бойову роботу мобільних вогневих груп Повітряних сил та Сил оборони України. Майже 40% знищених цілей у їхньому активі!" — написав Олещук у своєму Telegram-каналі.

Нічний обстріл дронами 25 листопада

Російські війська в ніч із 24 на 25 листопада зробили чергову спробу атакувати територію України за допомогою дронів-камікадзе, також у Повітряних силах ЗСУ повідомляли про загрозу застосування балістики.

Декілька груп дронів типу "Шахед" залетіли в повітряний простір України з Півночі та з Півдня. Про вибухи та роботу ППО повідомлялося у Київській та Кіровоградській областях. Пізніше усі дрони були скеровані у напрямку столиці.

У Києві зафіксовані падіння уламків "шахедів" у Печерському, Подільському, Солом'янському, Дніпровському та Голосіївському районах. Загалом, у результаті російської атаки на столицю постраждали п'ятеро людей, серед них 11-річна дитина.

У Соломʼянському районі внаслідок падіння уламків БпЛА сталося загоряння в приміщенні дитсадка, в сусідніх будинках пошкоджені вікна. В житловому будинку сталося руйнування на другому поверсі п'ятиповерхівки, під завалами опинилися дві жінки. У Дніпровському районі невеликий уламок "шахеда" впав на сходову клітину верхнього поверху багатоповерхового житлового будинку. У Голосіївському районі уламок дрона впав на чотириповерховий житловий будинок. У Печерському та Подільському уламки впали на відкритій місцевості.

Нагадаємо, 23 листопада війська Російської Федерації атакували дронами-камікадзе село Олександрівка на Харківщині. Влада повідомляла про пошкодження об'єкта інфраструктури.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 25.11.2023 09:27