Фото: Pixabay

Найпопулярніші імена 2023 року: як в Україні називають малюків

У Міністерстві юстиції розповіли, які імена цього року для дітей є найпопулярнішими серед батьків. Відомо, що українці можуть мати не більше двох імен, якщо інше не випливає зі звичаю національної меншини, до якої належать мати й (або) батько. 

Так, як йдеться у повідомленні відомства у соцмережі, в Україні найчастіше називали малюків у першому півріччі 2023 року під час державної реєстрації народження так:

  •  Анастасія, Вікторія, Дарина, Єва, Злата, Катерина, Мирослава, Марія, Софія, Соломія;
  •  Андрій, Богдан, Володимир, Василь, Данило, Іван, Матвій, Микола, Олександр, Ярослав.

Нагадаємо, за перші шість місяців поточного року українці взяли на 17% менше шлюбів, ніж торік. Натомість розлучень побільшало на третину. Аналітики вказують, що з січня по червень 2023 року в Україні було зареєстровано 86 028 шлюбів, коли у відповідний період торік було зафіксовано 103 903 нових родин.

Цьогоріч лише на Харківщині (+19%) та на Сумщині (+6%) побільшало реєстрацій шлюбів відносно відповідного періоду торік. Водночас суттєве зменшення кількості реєстрацій спостерігається на Запоріжжі (-36%), на Дніпропетровщині, яка торік була беззаперечним лідером за кількістю нових родин (-34%) та на Тернопільщині (-32%).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 26.08.2023 16:26