Фото: СБУ

Наказав знищити "Мрію" у Гостомелі: СБУ повідомила про підозру російському генералу (фото)

Служба безпеки України повідомила про підозру заступнику командувача повітряно-десантними військами ЗС РФ генерал-лейтенанту Анатолію Концевому. На початку повномасштабного вторгнення він віддав наказ захопити Гостомельський аеропорт на Київщині.

Про це повідомили в прес-службі СБУ.

Встановлено, що для штурму стратегічно важливого аеродрому в Україні Концевой залучив підрозділи спецпризначення повітряно-десантних військ та армійської авіації країни-агресора. Під час активних бойових дій російські загарбники знищили найбільший у світі український літак АН-225 "Мрія".

Правоохоронці з'ясували, що російський генерал входить до складу вищого військового командування Збройних сил Росії й брав безпосередню участь у плануванні, підготовці та війни проти України. За даними слідства, ще з 2019 року він організував на території Росії та Білорусі підготовку ворожих десантників до ураження та захоплення стратегічних наземних цілей на території України.

Слідчі Служби безпеки повідомили Концевому про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України:

  • ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ч. 2 ст. 28 та ч. 2 ст. 437 (планування, підготовка, розв'язування та ведення агресивної війни, вчинене за попередньою змовою осіб).

Санкція статей передбачає покарання до 15 років тюрми. Тривають комплексні заходи для притягнення зловмисника до відповідальності за злочини проти України.

Нагадаємо, генеральному директору Державного підприємства "Антонов" Сергію Бичкову повідомили про підозру. Через його дії транспортний літак АН-225 "Мрія" було знищено внаслідок бойових дій в аеропорту Гостомеля. Екс-посадовець, попри застереження державних органів та достеменно знаючи про припинення страхового покриття на це повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.05.2023 13:31