Фото: Національна поліція

Звинувачення у службовій недбалості: екс-керівник "Антонова" отримав підозру через знищену "Мрію"

Повідомлено про підозру генеральному директору Державного підприємства "Антонов". Через його дії транспортний літак АН-225 "Мрія" було знищено внаслідок бойових дій в аеропорту Гостомеля.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції.

Згідно з наявною інформацією, йдеться про Сергія Бичкова, а сума завданих державі збитків становить понад 8,4 млрд грн.

Встановлено, що екс-посадовець, попри застереження державних органів та достеменно знаючи про припинення страхового покриття на це повітряне судно, не забезпечив передислокацію літака в безпечне місце. 

У результаті під час повітряної атаки армії Російської Федерації на аеропорт у селищі Гостомель "Мрія" згоріла.

Також під час досудового розслідування встановлено, що літак АН-225 "Мрія" напередодні військового вторгнення Росії в Україну був технічно справний, на аеродромі зберігалася достатня кількість авіапального для виконання рейсу, екіпаж був готовий до вильоту. 

Дані слідства вказують на те, що були всі можливості для евакуації повітряного судна в аеропорт у м. Лейпциг (Німеччина). Утім колишній генеральний директор ДП "Антонов" не віддав відповідного наказу та проігнорував доповіді та пропозиції підлеглих.

"Слідчі повідомили фігуранту про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 367 (Службова недбалість) Кримінального кодексу України", — йдеться у повідомленні.

Окрім того, слідчі перевіряють інформацію щодо можливості евакуації ще шести літаків, у тому числі Ан-124 "Руслан", які тоді перебували на території аеропорту.

Нагадаємо, до річниці звільнення Бучі, Ірпеня та Гостомеля "Укрпошта" випустить нову марку. Вона матиме назву "Не забудемо! Не пробачимо! Буча. Ірпінь. Гостомель".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 05.04.2023 17:29