Володимир Зеленський. Джерело: Офіс президента України

"Нам потрібна підтримка партнерів": Зеленський відреагував на масований ракетний удар по столиці

Президент Володимир Зеленський відреагував та масштабну ракетну атаку ворога у ніч на четвер, 21 березня. Росіяни випустили по столиці України понад 30 ракет.

У своєму Telegram-каналі очільник держави опублікував наслідки рашистського терору. Він зазначив, що внаслідок ворожої атаки є постраждалі постраждали люди, їм усім надається необхідна допомога.

"Щодня, щоночі такий терор. Світова єдність здатна його зупиняти, коли допомагає нам системами ППО. Немає в російських терористів таких ракет, які могли б оминути захист "Петріотів" та інших провідних світових систем", — заявив Володимир Зеленський.

Також глава нашої країни запевнив, що зараз цей захист потрібен тут, в Україні.

"Від Києва до Харкова, від Сум до Херсона, від Одеси до Донеччини. Це цілком можливо, якщо в партнерів буде достатньо політичної волі. Ми повинні показати, що терор завжди у програші. Ми повинні довести Росії, що вона буде змушена змиритися з нормальним вільним життям в Україні. Нам потрібна підтримка партнерів. І я вдячний усім у світі, хто дійсно допомагає", — додав він.

Нічний обстріл Києва і області: що відомо

Внаслідок ворожої атаки на Київ постраждали багато людей та зафіксовано низку руйнувань у трьох районах столиці. За останніми даними КМВА, внаслідок ракетного удару в Києві отримали поранення 13 осіб. З них шестеро — в Святошинському районі та семеро — в Шевченківському. До медзакладів госпіталізовано четверо людей. Зокрема, пошкоджено житлові будинки, церква, дитячий садок та згоріли низка автомобілів.

Відомо, що внаслідок ворожої атаки, в Київській області постраждало четверо людей. Одну людину госпіталізовано до лікарні. Також спалахнули пожежі у чотирьох районах області. Зокрема, понівечено понад 40 житлових приватних помешкань, дві багатоповерхівки та 12 автівок.

У Повітряних силах заявили, що вночі 21 березня росіяни атакували столицю України двома балістичними ракетами "Іскандер-М"/"Кинджал" та 29 крилатими ракетами Х-101/Х-555. Всі ракети заходили з півночі, але основний напрямок удару був спрямований на Київ. Проте в результаті успішної бойової роботи усі ворожі ракети були збиті на Київщині.

Нагадаємо, 20 березня рашисти вгатили по Харкову. Станом на вечір середи повідомлялося про п'ятьох загиблих та стільки ж тих, хто зник безвісти. Їхні особи встановлені, але самі вони не перебувають ані серед поранених, ані серед загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.03.2024 12:05