Фото: Генштаб ЗСУ

Намагаються пробити коридор: ЗСУ пояснили, з якою метою рашисти "наступають" поблизу Куп'янська

Російські окупанти на Лимано-Куп'янському напрямку мають намір прорвати оборону Збройних сил України та пробити так званий "коридор". Особливо рашисти намагаються штурмувати у районі Новоєгорівки.

Про це повідомив керівник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш в ефірі телемарафону.

За його словами, минулої доби на Лимано-Куп'янському напрямку відбулося п'ять бойових зіткнень. Всі спроби наступу рашистів були провальними.

"Ворог зосередив свою увагу у напрямку Новоєгорівки. Він хоче пробити такий собі коридор у нашій обороні саме на цьому напрямку, оскільки біля Новоєгорівки зосереджені панівні висоти", — пояснив речник.

Євлаш наголосив, що ворог намагатиметься "вклинитися", щоб просунутися до річки Оскіл.

"Вчора нашим захисникам вдалося знищити 126 окупантів на Лимано-Куп'янському напрямку, також знищити один польовий склад з боєприпасами, одне авто, сім безпілотників, шість з них типу Ланцет", — додав Євлаш.

Нагадаємо, раніше командувач оперативно-стратегічного угруповання військ "Таврія" Олександр Тарнавський заявив, що українські захисники прорвали першу лінію, продовжують наступати та закріплюються на деокупованих територіях. Військовий додав, що українські захисники вже вийшли на позиції між першою і другою оборонними лініями. У центрі наступу ЗСУ завершують знищення ворожих підрозділів, які прикривають відхід російських військ за їхню другу лінію оборони.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 03.09.2023 16:53