Фото: Віталій Данілов. Джерело – "Прямий"

Нардеп від "Батьківщини" склав мандат: Гончаренко назвав прізвище народного обранця

Народний депутат України Віталій Данілов написав заяву про складання депутатського мандату. Він є членом партії ВО "Батьківщина".

Про це повідомив нардеп від "Європейської Солідарності" Олексій Гончаренко. Наразі не було офіційного повідомлення від голови Верховної Ради Руслана Стефанчука. Також сам Віталій Данілов не коментував дану інформацію.

Згодом ЗМІ оприлюднили заяву Данілова.

Фото: obozrevatel.com

Що відомо про Віталія Данілова

Віталій Данілов родом з Хмельницької області. У 2002 році був обраний депутатом Харківської міської ради з 24-го виборчого округу. Вперше потрапив в Раду за списками "Батьківщини" 2007 року. Під час виконання своїх повноважень у Раді працював у комітетах з питань сім'ї, молодіжної політики, спорту та туризму та з питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки.

У 2019 році був обраний народним депутатом Дев'ятого скликання від ВО "Батьківщина" номером 16 у списку як член партії. Відтоді був членом Комітету з питань правоохоронної діяльності. На момент виборів був консультантом ТОВ "Інвестор-Атіка", керівником Харківської обласної організації "Батьківщини" і членом політради цієї партії.

Найбільше Данілов запам'ятався своєю футбольною діяльністю, коли 27 травня 2008 року власники 16 провідних футбольних клубів України остаточно заявили про старт Прем'єр-ліги, Данілов був обраний в. о. президента. 15 липня 2008 року на Загальних зборах учасників Прем'єр-ліги повноваження Віталія Данілова були подовжені, а 1 липня 2009 року він був вибраний Президентом об'єднання.

Через позов ФК "Дніпро" щодо юридичних суперечностей у Статуті Прем'єр-ліги виникло питання щодо її легітимності та легітимності її президента. Були внесені зміни в Статут і остаточне рішення суду щодо правомірності Об'єднання було винесене у листопаді 2009. 1 грудня 2009 Віталій Данілов був переобраний президентом УПЛ на позачергових виборах.

Нагадаємо, 27 липня Верховна Рада на засіданні позбавила мандата нардепа від "Слуги народу" Юрія Арістова. Відомо, що раніше вже колишній заступник голови комітету парламенту з питань нацбезпеки, оборони та розвідки попри заборону виїхав на відпочинок на Мальдіви.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.11.2023 19:41