Фото: vsn.ua

Нардеп заявив про необхідність мобілізувати 100 тисяч осіб: що кажуть у Комітеті з нацбезпеки

Мобілізаційна потреба Збройних сил України на 2024 рік становить близько 100-110 тисяч осіб. Мобілізаційні показники були знижені.

Про це повідомив народний депутат від фракції "Слуга народу", заступник очільника комітету з питань прав людини Руслан Горбенко, пише "Укрінформ".

Народний обранець зазначив, що початкові мобілізаційні плани на 2024 рік становили 500 тисяч осіб, адже вони готувалися ще при попередньому головнокомандувачі ЗСУ.

"Коли новим головнокомандувачем ЗСУ призначили Олександра Сирського, був затверджений план оборони на 2024 рік, який не передбачав залучення такої великої кількості нових військових", — додав він.

За його словами, для мобілізації 500 тисяч осіб потрібна й відповідна фінансова складова. Йдеться про навчання цих мобілізованих та їх утримання. Саме тому ситуація з мобілізаційними планами змінилася. Горбенко додає, що, на його думку, протягом поточного року вдасться мобілізувати близько 120 тисяч військовозобов’язаних.

"Зараз командування і військові на фронті зазначають, що потреба в особовому складі на цей рік становить 100-110 тисяч осіб", — додає нардеп.

Водночас член комітету Верховної Ради з питань нацбезпеки та розвідки, народний депутат від фракції "Слуга Народу" Федір Веніславський заявив, що озвучене Горбенком число є невірним.

"Ця інформація не підлягає розголошенню, а Горбенко не має доступу до реальних цифр", — наголосив Веніславський. 

Нагадаємо, що заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко заявила, що станом на 5 червня близько 1 мільйона 600 тисяч військовозобов’язаних вже оновили свої дані. Найбільше українців для оновлення даних скористалися саме додатком "Резерв+".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 08.06.2024 02:31