Фото ілюстративне. Джерело: Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

У ЗСУ назвали першочергову мету армії РФ на Донеччині

Першочерговою метою російських загарбників є вихід до життєво важливої траси на Костянтинівку Донецької області, щоб підібратись до великих населених пунктів Курахового та Покровська.

Таку заяву в ефірі телемарафону зробив речник ОСУВ "Хортиця" Назар Волошин.

"Основні зусилля російських військ зосереджуються певно на намаганні такому, щоб прорвати нашу оборону і розвинути наступ в напрямку населених пунктів Покровськ, Мирноград та Селидове. Адже в районі Нетайлове ситуація характеризується високою активністю ворога", — сказав він.

Також, за словами Волошина, окупанти намагаються вийти до Курахового та Покровська, що дасть їм можливість розвинути наступ західніше від Авдіївки та Мар'їнки.

"Ну і звісно, після Очеретиного вони якраз рвуться до магістралі Покровськ — Костянтинівка. Можливо, у них є така мета захопити Покровськ та життєво важливу трасу якраз на Костянтинівку", — припустив Волошин.

Покровський напрямок, як підкреслює речник ОСУВ "Хортиця", залишається найгарячішим на усій лінії зіткнення. Лише за минулий тиждень там відбулося майже 220 атак: протягом 5 червня там відбулося 32 атаки, станом на ранок 6 червня чотири атаки було відбито і шість боєзіткнень ще тривають.

Ситуація на фронті

За даними Генштабу, на Покровському напрямку від початку доби ситуація напружена. Ворог намагається просунутися в районах Новоолександрівки, Калинового, Євгенівки, Сокола, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Чотири атаки відбито без успіху для противника, шість боєзіткнень іще тривають. Сили оборони вживають заходи щодо стабілізації обстановки. Також, за минулу добу загальні втрати загарбників на цьому напрямку склали понад 440 осіб. Знищено один танк, три ББМ, сім гармат і мінометів, та один наземний дрон. 

Напружена ситуація на Курахівському напрямку, в районах Парасковіївки та Красногорівки, де на даний час тривають по два боєзіткнення. Ситуація під контролем Сил оборони.

Раніше речник Державної прикордонної служби України Андрій Демченко заявив, що прикордонники допускають, що бойові дії можуть масштабуватись на ширшій території України. При цьому на ранок 6 червня тривають зіткнення на Харківщині — в районі Вовчанська та Липців.

Нагадаємо, 5 червня головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський побував на Сході, де точаться гарячі бої. Він заявив, що на Харківському напрямку ворог концентрує свої головні зусилля та намагається просуватися в бік Глибоке — Липці, але зазнає значних втрат та не має успіху. Також рашисти проводять активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою заволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів.

Додамо, за даними британської розвідки, російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на Авдіївсько-Покровському напрямку, проте не мають значних успіхів. Водночас окупаційна армія зазнає значних втрат у спробах прорвати українську оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 14:41