Фото: Генштаб ЗСУ

Британські розвідники проаналізували ситуацію на Сході: росіяни зазнають великих втрат, успіхи незначні

Російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на Авдіївсько-Покровському напрямку, проте не мають значних успіхів. Водночас окупаційна армія зазнає значних втрат у спробах прорвати українську оборону. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки. 

Зазначається, що протягом останніх трьох діб на вище зазначеній ділянці фронту зберігалась висока оперативна активність окупаційних військ. Росіяни досягли лише незначних успіхів поблизу сіл Сокіл та Євгенівка, а трьома кілометрами південніше їхні війська просунулись до околиць села Новоселівка Перша. Також відомо, що атаки окупаційних військ на село Невельське були відбиті, а сам населений пункт залишається під контролем України.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Далі на південь росіяни не досягли значних успіхів, попри інтенсивні обстріли українських позицій на захід від села Нетайлове вздовж траси Е50", — йдеться у повідомленні.

У розвідці наголошують, що протягом наступного тижня ця частина фронту, ймовірно, буде зоною значної оперативної уваги, адже окупанти будуть робити спроби зберегти атакувальний темп попри значні втрати, які їм завдають українські військові. 

Нагадаємо, 31 травня Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки заявило, що з початку повномасштабної російсько-української війни Москва втратила вбитими та пораненими близько 500 тисяч окупантів. У травні 2024 року середньодобові втрати росіян стали найвищим за всю війну. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 04.06.2024 15:19