Фото: Getty Images / Global Images Ukraine

Британська розвідка озвучила втрати Росії з початку великої війни

З початку повномасштабної російсько-української війни Москва втратила вбитими та пораненими близько 500 тисяч окупантів. У травні 2024 року середньодобові втрати росіян стали найвищим за всю війну. 

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Зазначається, що загальні втрати окупантів за весь період війни склали 500 тисяч осіб. Йдеться про загальну кількість вбитих та поранених. У травні 2024 року середньодобові втрати росіян сягнули найвищого рівня та складають до 1200 вбитих та поранених за добу.

У британській розвідці пов'язують зростання втрат серед окупантів з виснажливим наступом Росії, який ведуть широким фронтом. Більша частина російських окупаційних сил проходить лише обмежену підготовку, тому росіяни не здатні проводити складні наступальні операції. У результаті Росія використовує дрібномасштабні, але пов'язані з великими втратами загиблими та пораненими хвильові атаки, намагаючись послабити оборону України.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Росія продовжує набирати додаткових сил для підтримки цього підходу. Однак необхідність постійного поповнення особового складу на передовий майже напевно продовжуватиме обмежувати здатність Росії створювати підрозділи з вищим потенціалом" — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 31 травня війська країни-агресорки перекидають свої резерви на Харківський напрямок та намагаються створити "буферну зону". Такі дії рашистів свідчать про підготовку до другого наступу на даному відтинку фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 13:44