Фото: Getty Images \ Global Images Ukraine

Росіяни готуються до другої фази наступу на Харківщині, — ISW

Війська країни-агресорки перекидають свої резерви на Харківський напрямок та намагаються створити "буферну зону". Такі дії рашистів свідчать про підготовку до другого наступу на даному відтинку фронту.

Про це повідомили аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

Фахівці зауважили, що головнокомандувач Збройних сил України Олександр Сирський 30 травня повідомив, що російські окупанти перекидають підрозділи, додаткові полки і бригади з інших ділянок лінії фронту на напрямок Стрілеча-Липці і Вовчанськ.

Водночас голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов також наголосив, що рашисти перекидають резерви на Липцівський і Вовчанський напрямки, щоб залучити і закріпити якомога більше українських сил на півночі Харківської області та зберегти нинішній темп наступальних дій РФ у цьому районі.

На думку аналітиків, відповідні дії російських загарбників, вказують на те, що вони, ймовірно, надають пріоритет зусиллям із відведення українських сил з критичних ділянок лінії фронту на сході України та створення "буферної зони" на півночі Харківської області.

"Російські війська, ймовірно, мають намір розпочати другу фазу своєї наступальної операції на півночі Харківської області після наміченого захоплення Вовчанська, хоча позиційні бої та можливі українські контратаки можуть вимагати від російських військ проведення ще однієї хвилі посилених штурмів у цьому районі, щоб завершити захоплення міста", — наголосили експерти.

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявляв, що російські загарбники продовжують нарощувати угруповання своїх військ на Харківському напрямку та перейшли до тактики ураження позицій Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 31.05.2024 07:57