Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

Росіяни змінили тактику на Харківщині: Сирський розповів деталі

Російські загарбники продовжують нарощувати угруповання своїх військ на Харківському напрямку та перейшли до тактики ураження позицій Збройних сил України.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський.

За словами головкома, противник продовжує нарощувати угруповання своїх військ на напрямку головного удару Стрілеча — Липці та в районі Вовчанська, шляхом перекидання додаткових полків і бригад з інших напрямків та з полігонів. 

Втім, як наголосив Сирський, цих сил не достатньо ворогу для повномасштабного наступу і прориву нашої оборони. 

"До того ж дії ворога ускладнені посиленням нашої оборони завдяки своєчасному прийняттю рішень щодо перекидання резервів на загрозливі напрямки. Створення резерву боєприпасів також забезпечило ефективне ураження противника та зниження його наступальних можливостей", — зауважив він.

Відтак, ворог перейшов до тактики ураження позицій ЗСУ вогнем артилерії та ударами КАБів. 

"В цих умовах першочергове значення набуває фізичне знищення літаків-носіїв КАБів, БПЛА-розвідників та корегувальників вогню, захист РЕБом своїх військ, маскування та використання макетів", — зазначив головком.

Сирський додав, що наразі військове керівництво вживає "невідкладних заходів щодо удосконалення системи управління протиповітряної оборони, її автоматизації та поєднання з вогневими засобами сухопутних військ в комплексі з системою РЕБ".

Нагадаємо, начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов заявив, що російські загарбники не припиняють спроб просунутися вглиб території Харківської області. Хоча успіхів вони не мають, усе ж вперто продовжують наступальні дії, зосереджуючись у двох місцях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.05.2024 09:18