Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Окупанти стягують сили у двох регіонах Харківщини: Синєгубов розповів, що відбувається

Російські загарбники не припиняють спроб просунутися вглиб території Харківської області. Хоча успіхів вони не мають, усе ж вперто продовжують наступальні дії, зосереджуючись у двох місцях.

Про це заявив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"На Липецькому та Вовчанському напрямках ворог підтягує ресурси та резерви, щоб утримувати наступальний темп. У Вовчанську тривають вуличні бої", — зазначив він.

За його словами, на Куп‘янському напрямку противник теж постійно підтягує резерви, щоби зберегти потенціал і спробувати знайти слабкі місця в обороні українських сил. Однак наразі це не виходить.

"Богодухівський напрямок. Стежимо за ситуацією. З низки населених пунктів раніше оголошено евакуацію. Плануємо посилювати роботу на цьому напрямку", — додав начальник Харківської обласної військової адміністрації.

За інформацією Генерального штабу ЗСУ, на Харківському напрямку російські окупанти проводять атаки від Мурома в бік села Стариця. Триває бій у районі Вовчанська. Станом на зараз загальна кількість боєзіткнень на напрямку становить п’ять. Російські терористи продовжують безжально бомбардувати північ Харківщини. Окупанти із напрямків Бєлгорода та російської Середи били по населених пунктах Глибоке, Синельникове та Зелене.

Нагадаємо, керівник служби зв'язків із громадськістю Повітряних сил Збройних сил України Ілля Євлаш розповів, що останнім часом Повітряні сили Збройних сил України фіксують тактику "каруселей" російських літаків. Вони таким чином скидають бомби в напрямку Харкова.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 22:37