Фото: Генштаб ЗСУ

Ворог значно активізувався на одному з напрямків: у Генштабі розповіли, де фіксується загострення

Від початку доби на фронті відбулося 60 бойових зіткнень. Ситуація на більшості відтинків досить гаряча, але контрольована. Протягом дня ворог значно активізувався на Курахівському напрямку.

Про це повідомив Генеральний штаб Збройних сил України.

Ситуація на різних напрямках фронту

На Харківському напрямку російські окупанти проводять атаки від Мурома в бік села Стариця. Триває бій у районі Вовчанська. Станом на зараз загальна кількість боєзіткнень на напрямку становить п’ять. Російські терористи продовжують безжально бомбардувати північ Харківщини. Окупанти із напрямків Бєлгорода та населеного пункту Середа (РФ) били по населених пунктах Глибоке, Синельникове та Зелене.

На Куп’янському напрямку відбулося вже 11 боїв. Триває три бойових зіткнення. Протягом дня тут ворог загалом втратив 22 особи. Пошкоджено російський танк.

На Лиманському напрямку окупанти здійснили ще два безуспішних штурми — на територіях Серебрянського лісництва. Окрім того, рашисти скинули шість КАБів — по три у райони Лимана і Зарічного.

На Краматорському напрямку ворог атакував в районах мікрорайону Новий біля Часового Яру, а також села Іванівське. Проте отримав жорстку відсіч та відступив.

На Покровському напрямку з початку доби відбулося 19 зіткнень. П’ять боїв ще триває. Противник зосереджує атаки у районах Новоселівки Першої, Новоолександрівки та Сокола. Активно підтримує наступальні дії скиданням керованих авіабомб. Протягом дня рашисти використали вже 18 КАБів поблизу Євгенівки, Олександрополя і Воздвиженки.

На Придніпровському напрямку ворог тричі атакував позиції ЗСУ у районі Кринок. Один із боїв на лівобережжі Дніпра триває. Ситуація тут контрольована.

На інших напрямках ситуація без суттєвих змін.

"Українські війська завдають противнику вогневого ураження, вживають всіх необхідних заходів для недопущення прориву нашої оборони. Активно знижують наступальний потенціал ворога наші ударні безпілотні системи, а також ракетники та артилеристи", — додали в Генштабі.

Нагадаємо, раніше речник оперативно-стратегічного угруповання "Хортиця" Назар Волошин розповідав, що останніми днями російська армія посилила тиск у районі Часового Яру

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.05.2024 19:19