Фото: росЗМІ

Під час наступу на Вовчанськ росіяни залучали найманців "Африканського корпусу", — британська розвідка

Цього тижня під час наступу на місто Вовчанськ у Харківській області Москва залучила підрозділи підконтрольного Міноборони РФ "Африканського корпусу". Їх використовували спільно із регулярними російськими військами та підрозділами "Шторм Z".

Про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії, посилаючись на дані розвідки.

Відомо, що "Африканський корпус" Міноборони країни-агресора був створений торік у грудні та налічує понад 2 000 солдатів і офіцерів. Зазначається, що в ньому є досвідчені найманці, багато з яких раніше служили у групі "Вагнера". Підрозділи "Африканського корпусу" з великою ймовірністю раніше були розгорнуті в Сирії, Лівії, Буркіна-Фасо та Нігері.

Британська розвідка

Інфографіка: британська розвідка

"Росіяни майже напевно перекидали підрозділи "Африканського корпусу" до українського кордону у квітні 2024 року у межах підготовки до цього наступу. Цілком імовірно, що Кремль посилює свою війну проти України ресурсами, які раніше спрямовували до Африки", — йдеться у повідомленні. 

Нагадаємо, 15 травня, аналітики американського Інституту вивчення війни заявили, що Міністерство оборони Росії примушує своїх громадян і мігрантів до військової служби за допомогою неправдивих можливостей працевлаштування, ймовірно, в рамках зусиль з криптомобілізації. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2024 17:03