Фото: соцмережі

У Росії вночі лунали вибухи та загорілася НПЗ: міноборони РФ поскаржилося на атаку дронів

Вночі 19 травня у Виборзі Ленінградської області, у Слов'янську-на-Кубані та у станиці Кущевська Краснодарського краю пролунали вибухи. Спалахнула пожежа на нафтопереробному заводі.

Про це повідомили місцеві Telegram-канали.

Зокрема, за словами місцевих мешканців, у Виборзі Ленінградської області прозвучало декілька потужних вибухів. Після цього в районі місцевої нафтобази почалася пожежа.

Згодом губернатор Ленінградської області заявив, що у будівлі старої виборзької нафтобази нібито стався "хлопок" у зв’язку з використанням піротехнічних засобів.

Водночас цієї ночі, за даними міцевих пабліків, у Слов'янську-на-Кубані один із безпілотників "упав" на території НПЗ. Проте, як запевняють росіяни, пожежі на НПЗ нібито не було. Крім того, у станиці Кущевська Краснодарського краю безпілотники буцімто атакували військовий аеродром. 

Натомість міноборони РФ стверджує, що над Кримом росіяни знищили дев'ять оперативно-тактичних ракет ATACMS та один БпЛА, три БпЛА нібито знищено над територією Білгородської області, 57 БпЛА — над територією Краснодарського краю.

Нагадаємо, у ніч на неділю, 19 травня, в окупованому Севастополі було знову неспокійно. У місті лунали вибухи, росіяни заявили про роботу протиповітряної оборони, а також підняли у небо свою авіацію.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 19.05.2024 09:39