Фото: росЗМІ

Окупанти брехнею заманюють росіян та мігрантів воювати проти України, — аналітики ISW

Міністерство оборони Росії примушує своїх громадян і мігрантів до військової служби за допомогою неправдивих можливостей працевлаштування, ймовірно, в рамках зусиль з криптомобілізації. 

Про це повідомляють аналітики американського Інституту вивчення війни (Institute for the Study of War).

За даними ISW, міноборони Росії вербує російських громадян та мігрантів у підконтрольні відомству компанії за фальшивими контрактами з обіцянкою одноразової виплати у розмірі 405 тисяч рублів (близько 4400 доларів США). Зазначається, що законні російські компанії беруть участь у цій схемі, щоб продемонструвати свою лояльність російському уряду та зберегти своїх нинішніх співробітників, ймовірно, щоб захистити їх від криптомобілізації. 

Повідомляється, що російське міністерство оборони негайно відправляє осіб, завербованих за фіктивними контрактами, воювати в Україні. Усі ці фіктивні схеми працевлаштування націлені на громадян Росії, Білорусі, Казахстану, Киргизстану, Узбекистану, Індії та Конго.

Нагадаємо, поліція Непалу затримала десять осіб, які вербували чоловіків на війну Росії проти України. Зловмисники стягували з безробітних молодих людей величезні суми грошей за туристичні візи, а потім відправляли їх до російської армії.

Раніше повідомлялось, що президент Росії Володимир Путін усіма можливими способами намагається уникнути чергової мобілізації. Зокрема, для подальшого повернення на війну в Україні, намагаються завербувати ветеранів приватної військової компанії "Вагнера".

Також зазначалось, що Російська Федерація продовжує вербувати кубинських громадян для участі у бойових діях в Україні, можливо, у складі елітних повітрянодесантних формувань. Такий процес відбувається всупереч офіційній позиції Куби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.05.2024 07:01