Фото: Facebook-сторінка Олександра Сирського

Ворог намагається розтягнути лінію активного фронту: Сирський розповів про ситуацію на Сході

Ситуація на фронті залишається складноюПротивник продовжує проведення наступальних дій, зосереджуючи основні зусилля на Курахівському, Покровському, Куп'янському та Харківському напрямках.

Про це повідомив головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський.

"В черговий раз працював у районі активних бойових дій на Харківському та Куп'янському напрямках Східного фронту", — написав він у Facebook.

За його словами, на Харківському напрямку ворог концентрує свої головні зусилля та намагається просуватися в бік Глибоке — Липці, але зазнає значних втрат та не має успіху. Також рашисти проводять активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою заволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів.

На інших напрямках ворог також проводить наступальні дії. Головна мета рашистів — розтягнути лінії активного фронту. В цілому ситуація залишається складною внаслідок високої інтенсивності бойових дій та широкого використання противником бронетехніки, застосування значної кількості керованих авіаційних бомб.

"У Вовчанську наша головна задача на цьому етапі стримати ворога, завдати йому максимальних втрат та  поступово просуватись вперед для звільнення наших територій", — підкреслив Сирський.

Генерал-полковник заявив, що досить ситуація також в районі Куп'янська. Тут противник намагається прорвати оборону ЗСУ з двох напрямків. Тривають жорсткі бої. Наше завдання зупинити ворога і примусити перейти його до оборони.

"Моя задача забезпечити цей напрямок достатньою кількістю боєприпасів та боєздатними резервами, що дозволить значно зміцнити оборону. Попри всю складність ситуації, у нас є шанси змінити обстановку на нашу користь. І сили оборони роблять для цього все можливе", — підсумував головнокомандувач Збройних сил України.

Нагадаємо, за даними британської розвідки, російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на Авдіївсько-Покровському напрямку, проте не мають значних успіхів. Водночас окупаційна армія зазнає значних втрат у спробах прорвати українську оборону. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими 

Війна, 05.06.2024 16:59