Фото: vsn.ua

У Міноборони розповіли, скільки військовозобов'язаних вже оновили свої дані

Станом на 5 червня близько 1 мільйона 600 тисяч військовозобов’язаних вже оновили свої дані. Найбільше українців для оновлення даних скористалися саме додатком "Резерв+".

Про це повідомила заступниця міністра оборони з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Катерина Черногоренко в ефірі телемарафону.

"Близько 1 мільйона 600 тисяч військовозобов'язаних оновили свої дані, з них понад 1 мільйон 400 тисяч зробили це через мобільний застосунок "Резерв+". Тобто можемо констатувати, що цифровізація є повністю зручним форматом для наших громадян. Є абсолютна довіра до цифрового інструменту", — наголосила вона.

За словами посадовиці, надалі Міноборони має намір прирівняти інформацію в "Резерв+" з реєстру "Оберіг" до електронного військово-облікового документа. Це може відбутися вже 18 червня.

"Це дозволить зробити QR-код. Ще раз нагадую і анонсую, що 18 червня QR-код буде повністю доступний у мобільному застосунку. Потрібно буде запитати свою інформацію з "Оберега", отримати його вже з QR-кодом, і розраховувати на те, що це вже буде рівноцінний військово-обліковий документ", — зазначила Черногоренко. 

Водночас зчитувати QR-код відповідні посадові особи будуть також через застосунок, і додаткове обладнання для цього не знадобиться.

Заступниця міністра оборони додала, що "Резерв+" доступний у 176 країнах. За інформацією Міноборони, майже 19 тисяч військовозобов'язаних за кордоном оновили свої дані.

Нагадаємо, що від 18 травня в Україні запрацювала електронна черга для запису в територіальні центри комплектування. Зараз програма тестується, тому працює лише в деяких регіонах країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 05.06.2024 22:02