Харківська ТЕЦ. Джерело: Вікіпедія

Наслідки ранкової атаки на Харків: пошкоджено ТЕЦ та трансформаторну підстанцію

У четвер, 11 квітня, війська країни-агресорки завдали ударів по Харкову. Внаслідок ворожого обстрілу пошкоджена ТЕЦ, що заживляє місто.

Про це заявив мер міста Ігор Терехов, повідомляє Харківська міська рада.

"Внаслідок чергового російського обстрілу сьогодні вранці, 11 квітня, в Харківській області було пошкоджено ТЕЦ, яка заживляє місто", — заявив він.

Також повністю зруйнована трансформаторна підстанція. За словами Терехова, попри значні руйнування, місто продовжує функціонувати.

"Ми відновили роботу метрополітену, запустили тролейбусні та деякі трамвайні маршрути. Але Харкову зараз дуже потрібна сучасна система ППО. Без неї все, що ми відновлюємо, буде знову атаковане ворогом", — наголосив мер.

Крім того, він підкреслив, що Офіс президента та інші міста й області України надають Харкову генератори та пальне, щоб допомогти вистояти в умовах регулярних ворожих атак на енергетичну галузь.

Нагадаємо, 11 квітня під час масованого обстрілу України російські загарбники повністю знищили Трипільську теплову електростанцію на Київщині. 

Президент Володимир Зеленський заявив, що цієї ночі російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. До того ж гарант додав, що для того, аби Україна змогла захиститися від масованих ударів агресора "потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії".

За даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі ворог застосував 82 засоби повітряного нападу. Протиповітряній обороні вдалося знищити 57 повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 16:52