Фото: wikimapia.org

Рашисти вранці зруйнували Трипільську ТЕС на Київщині, — "Центренерго"

У четвер, 11 квітня, під час масованого обстрілу України російські загарбники повністю знищили Трипільську теплову електростанцію. 

Про це повідомив голова наглядової ради ПАТ "Центренерго" Андрій Гота, передає "Інтерфакс-Україна".

За його словами, через влучання сталася масштабна пожежа в турбінному цеху. Наразі на підприємстві тривають роботи з локалізації вогню.

"Усі працівники, які були на зміні під час обстрілів, живі", — наголосив посадовець.

Що відомо про Трипільську ТЕС

Найпотужніша електростанція на Київщині. Трипільська ТЕС є найбільшим постачальником електроенергії у Київську, Черкаську та Житомирську області. Підприємство займає площу 281,3 га. Розташоване в Обухівському районі на березі Канівського водосховища.

Основні засоби Трипільської ТЕС — чотири пиловугільних і два газомазутні блоки потужністю по 300 МВт кожний. Шість турбін та генераторів загальною номінальною потужністю 1800 МВт. Паливне господарство складається з відкритого складу вугілля місткістю 280 тисяч тонн, що обслуговується двома портальними кранами і бульдозерами.

Основним паливом служить донецький антрацитовий штиб, що надходить по залізниці і по річці до причалу станції. Станція під'єднана до газово-транспортної системи України. Також паливне господарство має ємності для використання як палива мазуту.

Від початку експлуатації Трипільська ТЕС виробила понад 350 млрд кВт/год електроенергії та 5,5 млн Гкал теплоенергії. Працюючи нині у непростих умовах, колектив станції по праву може пишатися, що електростанція продовжує бути однією із найнадійніших та спроможних нести повне електричне навантаження.

Нагадаємо, цієї ночі у Харкові та Запорізькій області лунали вибухи. За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, ворог завдав щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі. До того ж на Львівщині працювала протиповітряна оборона, а у Запорізькій області протиповітряна оборона знищила дві ворожі ракети, проте є і влучання. Крім того, в Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

Також вночі 11 квітня війська-країни агресорки масовано атакували Київську область ракетами та дронами-камікадзе. В регіоні спалахнула пожежа.

Президент Володимир Зеленський заявив, що цієї ночі російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. До того ж гарант додав, що для того, аби Україна змогла захиститися від масованих ударів агресора "потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії".

За даними Повітряних сил ЗСУ, цієї ночі ворог застосував 82 засоби повітряного нападу. Протиповітряній обороні вдалося знищити 57 повітряних цілей.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 11:50