Фото: ДСНС

Росіяни вночі випустили понад 80 ракет і дронів: Зеленський назвав мету ворога

Вночі 11 квітня російські загарбники завдали масованого удару по території України. Ворог бив ракетами та дронами.

Про це повідомив президент Володимир Зеленський.

"Понад 40 ракет та ще близько 40 ударних дронів. Частину ракет і "шахедів" вдалося збити. На жаль, лише частину", — зазначив Зеленський.

За його словами, російські терористи знову цілили саме по об’єктах критичної інфраструктури. Зокрема, під ворожим вогнем опинилися Харківська, Київська, Запорізька, Одеська та Львівська області.

До того ж гарант додав, що для того, аби Україна змогла захиститися від масованих ударів агресора "потрібна ППО та інша оборонна підтримка, а не заплющування очей і довгі дискусії".

"Кожен із наших сусідів у Європі, кожен з інших партнерів бачить, наскільки критичною є потреба України в ППО. Саме тут, саме зараз, саме нашою можливістю подолати російський терор світ може довести, що всі однаково сприймають терор як злочин. Якщо ж Росії буде дозволено й надалі це робити, якщо російські ракети й "шахеди" битимуть не тільки по Україні, а й по рішучості партнерів, це буде глобальним дозволом на терор", — наголосив президент.

Нагадаємо, цієї ночі у Харкові та Запорізькій області лунали вибухи. За даними голови Харківської ОВА Олега Синєгубова, ворог завдав щонайменше 10 ударів по критичній інфраструктурі. До того ж на Львівщині працювала протиповітряна оборона, а у Запорізькій області протиповітряна оборона знищила дві ворожі ракети, проте є і влучання. Крім того, в Запорізькому районі пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури.

Також вночі 11 квітня війська-країни агресорки масовано атакували Київську область ракетами та дронами-камікадзе. В регіоні спалахнула пожежа.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.04.2024 09:17