Фото: Military Media Center

Наступ ЗСУ на флангах під Бахмутом: Сирський опублікував моторошне відео

Збройні сили України впевнено просуваються на Бахмутському напрямку. Ворог втрачає раніше зайняті позиції.

Про це повідомив у Telegram командувач Сухопутних військ ЗСУ Олександр Сирський.

Він показав просування українських військ на околицях Бахмута та втрати окупантів.

"Сили оборони продовжують оборонну операцію на Бахмутському напрямку. Наші воїни просуваються вперед, ворог втрачає позиції на флангах", — написав Сирський.

Він також процитував повідомлення Міноборони Великої Британії про те, що РФ втрачала по солдату за кожні 48 см територій у Бахмуті.

Ситуація на фронті

Протягом 12 червня російські окупанти застосували дві крилаті ракети морського базування "Калібр" по житлових будинках на Харківщині. Крім того, ворог завдав 31 авіаційного удару та здійснив 47 обстрілів з реактивних систем залпового вогню по позиціях наших військ та населених пунктах. Зазнала руйнувань цивільна інфраструктура. Зокрема, внаслідок обстрілу Білопілля  Сумської області та Шевченкового Харківської області, знищено житлові приватні будинки. Також російські терористи скинули на місто Оріхів Запорізької області три керовані авіабомби, загинула одна цивільна людина, зруйновано приватні будинки. 

Внаслідок авіаудару по Авдіївці є поранені цивільні люди, пошкоджений будинок культури та житлові багатоповерхівки. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України й надалі залишається дуже високою. Противник продовжує зосереджувати основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей, тривають важкі бої. Протягом минулої доби на зазначеній ділянці фронту відбулось 26 бойових зіткнень.

Нагадаємо, влучний ракетний удар українських військовослужбовців "задвухсотив" начальника штабу 35 загальновійськової армії Росії генерал-майора Сергія Горячева. Це сталось у понеділок, 12 червня.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.06.2023 10:44