Фото: Telegram-канал 3ОШБр

ЗСУ ліквідували окупантів на Бахмутському напрямку і взяли полонених (відео)

Українські захисники продовжують нищити ворога та просуватися на Бахмутському напрямку. Бійці Третьої окремої штурмової бригади показали бойову роботу на цьому напрямку.

Відповідне відео вони оприлюднили у Мережі. У ході наступу бійці зайняли російські позиції та просунулися вперед.

На оприлюднених кадрах демонструється штурм російських позицій на бронетехніці та тіла окупантів.

"Кладовище мертвих росіян та ще четверо полонених — результат успішного штурму 1 механізованого батальйону 3 ОШБр на Бахмутському напрямку", — розповіли військові.

Увага! Відео містить ненормативну лексику

Також бійці 225 окремого батальйону сил тероборони повідомили, що на бахмутському напрямку захопили шість російських бійців.

Полонені російські бійці з підрозділу «ПВК Ветерани» на бахмутському напрямку. Червень 2023. Україна. Кадри з відео Олега Ширяєва

Полонені російські бійці з підрозділу "ПВК Ветерани" на бахмутському напрямку. Колаж "Мілітарний"

За словами полонених, вони входять до російського підрозділу "ПВК Ветерани". Раніше стало відомо, що цей підрозділ формувався Міністерством оборони Росії.

Ситуація на Бахмутському напрямку

Вдень 7 червня заступник міністра оборони Ганна Маляр повідомляла, що українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ та мають значне просування на низці ділянок. 

"На Бахмутському напрямку наші війська перейшли з оборони в наступ. За добу, що минула, маємо просування на різних ділянках Бахмутського напрямку від 200 до 1100 метрів. Ворог на цьому напрямку перейшов до оборони, намагаючись утримати займані позиції. Наразі ворог стягує свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту", — заявляла вона.

За словами Маляр, найманці ПВК "Вагнера" залишаються подекуди у тилових підрозділах.  Але основний тягар бойових дій з російського боку наразі несе регулярна армія РФ, зокрема десантно-штурмові підрозділи.

Таку ж інформацію повідомляв командувач Сухопутних військ ЗСУ, генерал-полковник Олександр Сирський. За його словами, на Бахмутському напрямку Сили оборони України продовжують подальший рух на флангах, ворог втрачає позиції.

Нагадаємо, президент Володимир Зеленський 6 червня під час прес-конференції заявив, що у Бахмуті Збройні сили України ліквідували 21 тисячу "вагнерівців", ще 60 тисяч бойовиків отримали поранення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.06.2023 01:33