Фото: Офіс президента

"Не можна порівнювати": Зеленський оцінив втрати України і Росії у Бахмуті

Президент Володимир Зеленський запевнив, що українські захисники Бахмута Донецької області мали найкраще озброєння, хоча на початку оборони міста у Збройних силах ще не було потужної зброї. Під час боїв за Бахмут Росія втратила 81 тисячу окупантів лише зі складу ПВК "Вагнера". Проте й Україна зазнала втрат.

Про це очільник держави повідомив на прес-конференції 6 червня. За його інформацією, 21 тисячу "вагнерівців" було знищено в Бахмуті, ще 60 тисяч — поранено.

"Тобто втрат 81 тисяча вагнерівців. Чи там серйозний захист, чи потужні люди? Я думаю, так. Ми розуміємо скільки втрат у нас було. У нас були втрати, але це навіть не можна порівнювати. Не хочу говорити про деталі, але все найкраще, все новітнє люди отримали на цьому напрямку. Найкращі системи, найкращу артилерію, все найкраще. Я думаю, що це найпотужніший був захист, який тільки можна було спланувати. Всі розуміли, що Бахмут буде тримати сотні тисяч людей, не десятки, а сотні", — пояснив глава держави.

Нагадаємо, секретар РНБО Олексій Данілов повідомляв, що втрати Росії у Бахмуті за понад пів року склали майже 23 тисячі окупантів. Натомість втрати України менші у 7,5 раза.

5 червня у Міноборони повідомили, що Збройні сили України перейшли до наступальних дій на деяких напрямках. Зокрема, є просування на Бахмутському напрямку. У відомстві вказували, що оборонна операція містить все, в тому числі й контрнаступальні дії. У військових є успіх внаслідок руху широким фронтом на Бахмутському напрямку.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 04:20