Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ перейшли у наступ на Бахмутському напрямку, — Міноборони

Українські військові на Бахмутському напрямку перейшли з оборони в наступ. Окупанти ж наразі намагаючись утримати займані позиції.

Про це повідомила заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

За її словами, українські захисники за минулу добу на різних ділянках Бахмутського напрямку просунулися від 200 до 1100 метрів. Маляр зазначила, що росіяни стягують свої резерви на цей напрямок з глибини для захисту.

"Вагнерівці залишаються подекуди у тилових підрозділах. Станом на зараз бойові дії веде регулярна армія РФ, залучає десантно-штурмові загони", — йдеться у повідомленні.

Водночас посадовиця наголосила, що ЗСУ вдається тримати оборону на Бахмутському напрямку завдяки підготовленим укріпленням.

"Вся місцевість довкола  це фактично укріп.район. Готувалось укріплення завчасно силами наших військ та місцевих військових адміністрацій. Будували капітально", — додала вона.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни, українські військові мають певні успіхи на фронті. Зокрема, бійці Збройних сил просуваються на східних та південних ділянках фронту, що, ймовірно, є ознакою початку контрнаступу України.

За минулу добу авіація сил оборони завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника. Також, протягом минулої доби знищено російський штурмовик Су-25 та чотири розвідувальних БпЛА.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 12:59