Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ збили ворожий штурмовик Су-25: Генштаб повідомив про потужні удари по рашистах

Минулої доби українські військові завдали потужних ударів по ворогу. Зокрема, знищено російський штурмовик Су-25.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

За даними військових, противник і надалі зосереджує основні зусилля на спробах повної окупації Луганської та Донецької областей. Протягом минулої доби відбулось понад 30 бойових зіткнень.

Атаки рашистів

Протягом минулої доби противник завдав 35 ракетних ударів, із застосуванням крилатих ракет повітряного базування Х-101/Х-555. Усі ракети було знищено силами та засобами протиповітряної оборони Повітряних Сил ЗСУ. Також, ворог завдав 41 авіаційний удар та здійснив 57 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення, пошкоджено житлові багатоквартирні будинки, приватні будинки та інша цивільна інфраструктура. Ймовірність завдання ракетних та авіаційних ударів по всій території України і надалі залишається високою.

Крім того, російські терористи здійснили черговий воєнний злочин — з метою недопущення просування наших військ підірвали внутрішні конструкції Каховської ГЕС. Внаслідок теракту близько 80 населених пунктів знаходяться в зоні підтоплення.

Удари ЗСУ

Авіація сил оборони за минулу добу завдала 17 ударів по районах зосередження особового складу та чотири — по зенітно-ракетних комплексах противника. Також, протягом минулої доби знищено російський штурмовик Су-25 та чотири розвідувальних БпЛА.

Підрозділи ракетних військ і артилерії уразили дев'ять пунктів управління, чотири райони зосередження живої сили, озброєння та військової техніки, три склади боєприпасів, зенітно-ракетний комплекс, 14 артилерійських підрозділів противника на вогневих позиціях та 18 інших важливих цілей ворога.

Нагадаємо, за даними Інституту вивчення війни українські військові мають певні успіхи на фронті. Зокрема, бійці Збройних сил просуваються на східних та південних ділянках фронту, що, ймовірно, є ознакою початку контрнаступу України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 07.06.2023 07:30