Фото: Korrespondent.net

Навчання ПВК "Вагнера" в Білорусі: Польща стягує війська до кордону

Польща перекидає додаткові війська на кордон з Білоруссю. Переміщення Збройних сил відбуваються через можливі загрози, пов'язані з "навчаннями" бойовиків ПВК "Вагнера", про яке оголосило Міноборони Білорусі.

Про це секретар Комітету з безпеки Польщі Збігнєв Гоффман заявив агентству PAP.

На засіданні Комітету з безпеки аналізували можливі загрози через передислокацію підрозділів групи "Вагнера". Міністр оборони Маріуш Блащак доручив перемістити польські війська на схід країни до кордону з Білоруссю.

"Завдання наших підрозділів — тренування, а також стримування потенційного агресора. Навчання або спільні навчання білоруської армії та групи "Вагнера", безсумнівно, є провокацією", — заявив Гоффман.

Нагадаємо, 20 липня до Білорусі прибула вже дев'ята колона бійців приватної військової компанії "Вагнера". Вона складається із щонайменше трьох десятків фур. Останніми днями, деякі фури, які їхали в колонах з іншими машинами ПВК "Вагнера", пізніше поверталися до РФ, що свідчить про те, що фури привозять вантаж, розвантажують його в таборі в селі Ціль і повертаються до Росії або їдуть за наступною партією вантажу.

В українській розвідці вважають, що зараз найманці ПВК "Вагнера" у Білорусі не загрожують Україні. Речник ГУР МО України Андрій Юсов повідомляв, що частина терористів стануть інструкторами для білоруських та російських військових. Самі "вагнерівці" заходять до Білорусі роззброєними, але значна частина із них має бойовий досвід.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 21.07.2023 12:13