Винищувач F-16. Джерело: Вікіпедія

Навчання українських пілотів на F-16: Бельгія відправила в Данію 50 солдатів і два літаки

Бельгія вирішила відправити два винищувачі F-16 в Данію та близько 50 осіб для участі в навчанні українських пілотів на цих літаках.

Про це пише Beldefnews.

Джерело вказує, що 18 березня міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер та начальник оборони адмірал Мішель Хофман прибули до Данії, щоб зустріти загін із близько п’ятдесяти солдатів, які навчатимуть українських пілотів. За його словами, вони пробудуть вісім тижнів. 

"Як міністр я пишаюся тим, що наша авіаційна складова може брати участь у цій важливій навчальній програмі для українських пілотів, допоміжного та технічного персоналу. Для експлуатації флоту F-16 технічна частина є такою ж важливою, як і льотна частина, тому Міністерство оборони співпрацює з нашими партнерами в бельгійській оборонній промисловості не лише для навчання українських техніків, але й для надання необхідної технічної підтримки флоту. Я хотів би подякувати всім, хто бере участь у цих навчальних програмах, зокрема нашому бельгійському персоналу, а також Міністерству оборони Данії за координацію та гостинність. Разом ми продовжимо допомагати Україні та відстоювати європейські цінності в цілому", — заявив бельгійський міністр оборони.

Також зазначається, що у другій половині 2024 року 50 солдатів і два F-16 знову будуть направлені в Данію.

Міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер в Данії.

Міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер в Данії. Джерело: beldefnews

Варто зазначити, що у липні 2023 року Міністерство оборони Бельгії офіційно взяло на себе зобов’язання приєднатися до коаліції F-16. Мета полягає в тому, щоб забезпечити Україну парком винищувачів, що дозволить їй забезпечити цілісність своєї території та захист свого повітряного простору, а також сприяти безпеці українських громадян.

Міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер в Данії

Міністр оборони Бельгії Людивін Дедондер в Данії. Джерело: beldefnews

Нагадаємо, 18 березня міністр закордонних справ Данії Ларс Люкке Расмуссен заявив, що у Данії заявили, що спрацюють раніше за інших партнерів і нададуть Україні обіцяну партію західних літаків. Ідеться про винищувачі F-16.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.03.2024 19:50