Винищувач F-16. Джерело: Вікіпедія

До літа 12 українських пілотів підготується до роботи на F-16, але літаків на всіх не вистачить, — ЗМІ

На 12 українських пілотів, які до літа цього року будуть готові до бойових вильотів на винищувачах F-16, не вистачить літаків. Україна на початках отримає лише шість винищувачів.

Таку інформацію оприлюднило видання The New York Times.

Винищувачі F-16 готові, інструктори чекають у новому навчальному центрі в Румунії, створеному для навчання українських пілотів польотам на бойових літаках F-16.

"Але є один нюанс: українські пілоти ще не прибули, попри заяви минулого літа про те, що центр зіграє вирішальну роль у піднятті їх у повітря для захисту своєї країни від дедалі смертоносніших російських ударів", — зазначили американські журналісти.

При цьому поки що не зрозуміло, коли українські пілоти розпочнуть навчання в центрі, розташованому на авіабазі Фетешті на південному сході Румунії, яку союзники з НАТО також використовують для навчання на винищувачах.

"Це не означає, що українські пілоти не готуються. Очікується, що 12 пілотів — менше, ніж повна ескадрилья — будуть готові до бойових вильотів на F-16 до літа цього року після десяти місяців навчання в Данії, Великій Британії та США", — додали американські медійники.

Однак на той час, коли пілоти повернуться в Україну, зі 45 винищувачів, які пообіцяли європейські союзники, на озброєнні в України буде лише шість F-16.

Нагадаємо, на початку березня речник Повітряних сил Збройних сил України Юрій Ігнат розповідав, що українські пілоти відпрацьовують удари по повітряних, наземних і морських цілях на винищувачах F-16. Однак перехід на нові типи літаків не може відбуватися швидко, оскільки це складний процес.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.03.2024 10:18